Activité-Paranormale


Red devil Information

Publicité

Rechercher

Développement

Apportez vos talents de codeur !

Développer

Visiteurs

Citations

Random quotation
Les hommes sont hommes, et les meilleurs s’oublient parfois.
(William Shakespeare)

Événements - 15 juillet

Event Calendrier

Validation

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Crystal ballTour de magie

RobotAntwerpen dankt zijn naam aan een reus met een afgehakte hand

FlickrLickr, CC BY 2.0, fr.wikipedia.org


De Vlaamse stad Antwerpen, gelegen in België, staat bekend om haar rijke historische erfgoed, bruisende haven en opmerkelijke architectuur. Maar weet je waar de naam Antwerpen vandaan komt? Volgens een oude legende dankt de stad haar naam aan een reus met een afgehakte hand.

Het verhaal gaat terug naar de middeleeuwen, toen de regio bewoond werd door legendarische reuzen. Onder hen was er een krachtige reus genaamd Antigoon, die heerste over de oevers van de Schelde, de rivier die door de stad stroomt. Antigoon stond bekend om het eisen van een hoge tol van iedereen die de rivier wilde oversteken.

Volgens de legende was Antigoon meedogenloos en wreed tegen degenen die weigerden de tol te betalen. Als iemand weigerde het gevraagde geld te geven, hakte hij hun hand af en wierp die in de Schelde. Dit creëerde een sfeer van angst en onderdrukking onder de inwoners van de regio.

Op een dag besloot een moedige jonge soldaat genaamd Silvius Brabo een einde te maken aan de daden van Antigoon. Hij vocht tegen de reus en doodde hem uiteindelijk. Om de slachtoffers te wreken en een einde te maken aan zijn tirannieke heerschappij, hakte Brabo de hand van Antigoon af en wierp die in de rivier.

Het heldhaftige gebaar van Brabo wekte bewondering onder de inwoners van de regio, die besloten de stad ter ere van hem te hernoemen. "Hand werpen", wat "hand werpen" betekent in het Nederlands, veranderde in "Antwerpen".

Zo dankt Antwerpen zijn naam aan deze fascinerende legende en de moedige daad van Silvius Brabo. De afgehakte hand van Antigoon is een iconisch symbool geworden voor de stad, afgebeeld in talrijke standbeelden en sculpturen door heel Antwerpen.

Hoewel het verhaal legendarisch is, heeft het een onuitwisbare indruk achtergelaten op de identiteit van Antwerpen. Vandaag de dag blijft de stad haar verleden vieren door festivals, parades en evenementen te organiseren die de legende van de reus met de afgehakte hand uitbeelden.

De legende van Antigoon en Silvius Brabo herinnert de inwoners en bezoekers van Antwerpen aan het belang van moed, weerstand en rechtvaardigheid. Het voegt een fascinerende dimensie toe aan de stad en geeft haar een sfeer van mysterie en grootsheid.

Dus, bij je volgende bezoek aan Antwerpen, vergeet niet op zoek te gaan naar verwijzingen naar dit legendarische verhaal en geniet van de rijke geschiedenis die deze prachtige Belgische stad heeft gevormd.


Sources


Mythologie - 25 juin 2023 - Wakonda - CC BY 2.5 - nl - Voir l'historique

(0 Vote)

Publicité

CommentsCommentaire


Same topicsSur le même sujet

Aucune donnée disponible